DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır ve Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 3 kuşkulu tutuklandı

Diyarbakır ve Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 3 kuşkulu tutuklandı

ABONE OL
Ocak 30, 2024 07:36
Diyarbakır ve Mersin’de PKK/KCK operasyonu: 3 kuşkulu tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır ve Mersin’de düzenlenen terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ortalarında örgütün kent yapılanmasının kelamda sorumlusunun da bulunduğu 3 kuşkulu tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensupları ile bağ içinde bulunduğu, yardım ve yataklık ettiği bedellendirilen şüphelilerin yakalanarak adalete teslim edilmesi emeliyle Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Uğraş Müdürlüğü (TEM) Daire Başkanlığı, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı TEM ve Ulusal İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığıyla koordineli çalışma yürütüldüğü bildirildi.

“Diyarbakır ve Mersin’de 6 farklı noktada 26 Ocak’ta eş vakitli düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nın YPS kent yapılanmasının kelamda sorumlularından ‘Demhat’ kod isimli Ö.Ç. ile yapılanmanın hücre ünitelerinde faaliyet yürüten M.E, S.Ç, M.G. ve M.S.Ç. yakalandı.” tabirlerine yer verilen açıklamada, yapılan araştırmalarda, Ö.Ç’nin, terör örgütünün yurt dışındaki temsilcilerinin talimatları doğrultusunda hareket ettiğinin belirlendiği belirtildi.

Ö.Ç’nin hücre yapılanmasındaki öteki şüpheliler M.E, S.Ç, M.G. ve M.S.Ç. ile sabotaj ve suikast şekli hareketler gerçekleştirecekleri istikametinde bilgilere ulaşıldığı aktarılan açıklamada, örgütün dağ takımına eleman temin ettikleri istikametinde tespitlerin yapıldığı kaydedildi.

Yapılan hassas istihbarı çalışmalarda, şüphelilerin, toplumsal medya platformları üzerinde genç yaştaki bireylerin oltalama formülleri ile zaaflarını ve motiflerini öğrendiklerinin belirlendiği tabir edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al