DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22473171,29%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Depremzedeler Konutlarına Geçmek İçin Gün Sayıyor

Diyarbakır’da Depremzedeler Konutlarına Geçmek İçin Gün Sayıyor

ABONE OL
Ocak 5, 2024 07:00
Diyarbakır’da Depremzedeler Konutlarına Geçmek İçin Gün Sayıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki sarsıntılardan etkilenen Diyarbakır’da inşası süren 6 bin 40 konutun bir kısmında çalışmalar son etaba geldi. Konteyner kentte kalan depremzedeler, meskenlerine geçmek için gün sayıyor.

TOKİ tarafından, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntılardan etkilenen 11 vilayette meskenleri yıkılan yahut ağır hasar gören depremzedelerin barınma muhtaçlığının karşılanması için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Depremlerin yıkıma yol açtığı kentler asında yer alan Diyarbakır’da, merkez Bağlar ilçesindeki Oğlaklı Mahallesi’nde etaplar halinde afet konutları yükseliyor.

6 bin 40 sarsıntı konutundan oluşan 321 bloktan bir kısmının inşaatının büyük kısmı tamamlandı. Kaba inşaatı tamamlanan bloklarda dış cephe süreçleri, kapı, pencere ve mutfak dolaplarının takılması ile etraf düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Depremle birlikte nisan ayında faaliyete geçirilen konteyner kentte depremzedeler yerleştirildi. Birinci kışı konteyner kentte geçiren depremzedelerin okuldan, barınma ve birçok muhtaçlıkları karşılandı. Vatandaşlar, TOKİ konutlarındaki çalışmaların süratle ilerlemesiyle konutlarına geçmek için gün sayıyor.

Depremzede Hava Ekin, şu anda konteyner kentte kaldığını belirterek, “Oğlumu anaokulundan aldım. TOKİ’lerde ilerleme var. İnşallah en kısa vakitte konutlarımıza geçeriz, rahat ederiz. Konteynerde birinci bireyimizi geçiriyoruz. İmkanlar ölçüsünde güzel gidiyor. Allah, devletten de, AFAD’tan da razı olsun. Okul imkanı var. Oğlumu anaokuluna getiriyorum. Öteki oğlumu servisle bırakıyorlar. Servis tekrar konteynere getiriyor. Şu anda buradaki imkanlar güzel. Artık konutumuza geçmek istiyoruz” dedi.

Depremzede Bedri Kaya ise birinci kışı geçirdiklerini lisana getirerek, yerlerinin yeterli olduğunu, devletin kendilerine baktığını ve TOKİ konutlarını beklediklerini söz etti.

Konteyner Kent Koordinatörü Abdurrahman Ateş da, sarsıntıdan çabucak sonraki süreçte nisan ayında konteyner kenttin faaliyete geçtiğini kaydetti.

“O günden beri burada barınan depremzede konuklarımızın her türlü gereksinimini karşılamaktayız” diyen Ateş, “Vatandaşlarımız burada birinci kışını geçirmekte. İklim koşullarına nazaran her türlü sistemi, dizaynı yerine getirilmekte. Vatandaşlarımıza en uygun halde barınmalarına yardımcı olmaktayız. Yaklaşık olarak 2 bin 400 vatandaşımızı konuk etmekteyiz. Sarsıntı konutları bittiğinde buradaki vatandaşlarımız kendi konutlarına yerleşecekler” tabirlerine yer verdi. – DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al