DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Diyarbakır
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da dershane önündeki terör taarruzunda hayatını kaybedenler anıldı

Diyarbakır’da dershane önündeki terör taarruzunda hayatını kaybedenler anıldı

ABONE OL
Ocak 3, 2024 11:36
Diyarbakır’da dershane önündeki terör taarruzunda hayatını kaybedenler anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da, 16 yıl evvel Pkk‘lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla dershane önünde gerçekleştirilen taarruzda hayatını kaybeden 6’sı öğrenci 7 kişi merasimle anıldı.

Tören, merkez Yenişehir ilçesi Prof. Dr. Selahaddin Yazıcıoğlu Caddesi’nde, 3 Ocak 2008’de Pkk‘lı teröristlerce gerçekleştirilen bombalı hücumda dershaneye giden Eren Şahin Eronat, Salih Ekinci, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Memnun ve Engin Taşkaya ile veli Cengiz Kaya’nın ömrünü yitirdiği, 73 kişinin yaralandığı yerde düzenlendi.

Türk bayrağıyla süslenen ve akında hayatlarını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu masaya karanfil bırakıldı, hisli anlar yaşandı.

Törene katılan Vali Ali İhsan Su, yaptığı açıklamada, 16 yıl evvel PKK terör örgütünün haince yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 6’sı öğrenci 7 vatandaşın hayatını kaybederek, şehit olduğunu söyledi.

Vali Su, şöyle konuştu:

“Hain terör örgütü 40 yıl içinde asker, polis, öğretmen, öğrenci, gebe, yaşlı, genç, bebek demeden hunharca, vatandaşlarımızı haince katletti. Bugün geldiğimiz noktada Allah’ın müsaadesiyle güvenlik kuvvetlerimizin cansiparane çabalarıyla ülkemizin ve vilayetimizin her noktasında huzur ve itimat hakim. Bu hainlerin inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar da çabayı cansiparane bir biçimde yürüteceğiz.”

Şehitlere rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet dileyen Su, “Şehitlerimizi, gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” tabirini kullandı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz da terör örgütü PKK ve elebaşlarına reaksiyon gösterdi.

Saldırıda oğlu Eren Şahin’i kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, atağın üzerinden 16 yıl geçtiği için çok uzak görünebileceğini belirterek, “Eğer kaybınız evlatsa her sabah tıpkı acıyla uyanırsınız ve ıstırabımız asla ihtiyarlamaz. 16 yıl bize, 16 gün bile değil, 16 saatmiş üzere geliyor.” diye konuştu.

Ülkede geçmişte çok büyük acıların yaşandığını belirten Eronat, şöyle devam etti:

Törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Vilayet Jandarma Kumandanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kaymakamlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al