DOLAR 32,2209 -0.08%
EURO 34,6929 -0.02%
ALTIN 2.399,170,26
BITCOIN %
Diyarbakır
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

ABONE OL
Ocak 27, 2024 10:00
Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

DİYARBAKIR – Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat zelzelesinden sonra Diyarbakır‘da ağır ve orta hasar gören binaların yıkımı aralıksız devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçe merkezli iki yıkıcı zelzelenin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. 11 ili etkileyen sarsıntı, Diyarbakır‘da da büyük hasar bıraktı. Kentte sarsıntı gecesi 7 bina yıkılırken, yüzlerce bina hasar gördü.

Kentteki hasarlı binaların yıkımını gerçekleştiren SMC Yıkım ve Hafriyat firma sorumlusu Hamza Yetüt, hasarlı binaların denetimini sağlayıp yıkımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çevredeki vatandaşların toz ve dumandan etkilenmemesi için sulama olmadan yıkım yapmadıklarını lisana getiren Yetüt, ” Diyarbakır‘da zelzelenin birinci gününden bu yana SMC Yıkım ve Hafriyat olarak alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıkımlarımız aralıksız devam ediyor. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesindeki 9 katlı bir apartmanın yıkımını yaptık. Yıkımımız bitti burada. Artık moloz kaldırma süreçlerini gerçekleştiriyoruz. Yalnızca burada değil, birçok vilayet ve ilçelerde yıkımlarımızı sürdürüyoruz. Yıkımlarımızı; Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve YİKOB denetiminde yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al