DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Diyarbakır
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da kaybolan yaşlı adamın cesedi Dicle Irmağı’nda bulundu

Diyarbakır’da kaybolan yaşlı adamın cesedi Dicle Irmağı’nda bulundu

ABONE OL
Ocak 14, 2024 14:00
Diyarbakır’da kaybolan yaşlı adamın cesedi Dicle Irmağı’nda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da, 8 Ocak’ta kaybolan 68 yaşındaki Abdurezzak Kılıç’ın cesedi Dicle Irmağı’nda bulundu.

Merkez Yenişehir ilçesi kırsal Hantepe Mahallesi’ndeki konutundan bir yakınını ziyaret etmek gayesiyle 8 Ocak’ta ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Kılıç’ın cansız vücuduna, Dicle Irmağı’nda daha evvel kıyafet ve kimi eşyalarının bulunduğu yerden yaklaşık 5 kilometre ilerideki bir bölgede ulaşıldı.

Afad, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) takımlarının dron ve arama kurtarma köpeği yardımıyla yürüttüğü, botla gerçekleştirdiği arama çalışmaları sonucu bulanan ve sudan çıkarılan ceset, otopsi için Diyarbakır İsimli Tıp Kurumuna götürüldü.

Olay yerine gelen Vali Ali İhsan Su, AFAD Vilayet Müdürü İlami Çakmak’tan bilgi aldı.

Vali Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıç’ın, 8 Ocak günü meskenden çıktığını ve ondan haber alamayan ailesinin haber vermesi üzerine arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

Arama çalışmalarına 138 çalışanın katıldığını ve vilayet dışından gelen jandarma arama kurtarma ile AFAD takımlarının de çalışmalara dayanak verdiğini tabir eden Su, “Arkadaşlarımızın hepsi seferber oldu. Uyum içinde arama faaliyetlerini devam ettirdiler.” dedi.

Kılıç’ın cep telefonunun ve montunun suda bulunması üzerine çalışmaların Dicle Irmağı’nda ağırlaştırıldığını aktaran Su, bugün ise Kılıç’ın cansız vücuduna ulaşıldığını kaydetti.

Su, Kılıç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dilediğinde bulundu.

Yürüttükleri çalışmadan ötürü takımlara teşekkür eden Su, “Daima vatandaşımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” sözünü kullandı.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al