DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da PKK Taarruzunda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Diyarbakır’da PKK Taarruzunda Hayatını Kaybedenler Anıldı

ABONE OL
Ocak 3, 2024 10:48
Diyarbakır’da PKK Taarruzunda Hayatını Kaybedenler Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da 16 yıl evvel Pkk‘lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla dershane önünde gerçekleştirilen taarruzda hayatını kaybeden 6’sı öğrenci 7 kişi merasimle anıldı. Şehidin ağabeyi Mithat Kaya, “Suçsuz ve günahsız bir insanı katletmek ne demek? Hayatını kaybeden öğrencilerin bir hayali vardı. Acımız birinci günkü üzere sürüyor. Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı. Terör olaylarının bir an evvel bitmesi lazım” dedi.

3 Ocak 2008’de Pkk

Pkk terör örgütüyle çabayı cansiperane biçimde sürdüreceklerini söyleyen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, hayatını kaybeden eğitim şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Vali Su, “Bundan tam 16 yıl evvel 2008 yılında bugün PKK terör örgütünün haince bir arabaya yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 6’sı öğrencimiz olmak üzere 7 vatandaşımız maalesef şehit oldu. 40 yıl içerisinde hain terör örgütü asker, polis, öğretmen, öğrenci, gebe bayan, yaşlı, genç ve bebek demeden hunharca vatandaşlarımızı katletti. Lakin bugün geldiğimiz noktada Allah’ın müsaadesiyle güvenlik güçlerimizin cansiperane çabasıyla ülkemizin ve vilayetimizin her noktasında huzur ve inanç hakim. Allah’ın müsaadesi ve inayetiyle Cumhurbaşkanımızın söz ettiği üzere bu hainlerin inlerine girdik ve devam ediyoruz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar da gayretimizi cansiperane halde yürüteceğiz. Cenab-ı Hakk birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” dedi.

Terör taarruzunda hayatını kaybeden Cengiz Kaya’nın ağabeyi Mithat Kaya ise, acısının her yıl 3 Ocak’ta tazelendiğini belirterek, terörün bir an evvel bitmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kardeşinin tek hatasının çocuğunu dershaneden alması olduğunu lisana getiren Kaya, “Acımız birebir halde devam ediyor. Ağabeyimin çocukları yetim kaldı. Hatasız ve günahsız bir insanı katletmek ne demek? Hayatını kaybeden öğrencilerin bir hayali vardı. Acımız birinci günkü üzere sürüyor. Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı. Terör olaylarının bir an evvel bitmesi lazım. Bundan bir hafta evvel 12 şehit verdik. Bir an evvel terörizmin yok olmasını diliyoruz. Acımız her sene tazeleniyor. Unutmak mümkün değil. Cengiz benim küçüğümdü. Kendisi adliye işçisiydi. Tek hatası çocuğunu gelip burada dershaneden almasıydı” tabirlerini kullandı.

Anma merasimine katılan öğrencilerden Eyüp Gözal ise şunları kaydetti:

“Bugün, 2008 yılında şehit olan 7 vatandaşımızı anmak için buraya geldik. Bu vatandaşlarımız PKK terör örgütünün bombalı aksiyon hücumunda şehit olmuştu. Rabbim yerlerini cennet eylesin. Hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine de sabır diliyorum.” – DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al