DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22425881,08%
Diyarbakır
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Sarsıntı Anma Programı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’da Sarsıntı Anma Programı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Şubat 6, 2024 05:00
Diyarbakır’da Sarsıntı Anma Programı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen zelzelelerde hayatını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.

Afad Vilayet Müdürlüğü yerleşkesindeki program 04.17’de kurtarma ve ilkyardım araçlarının sirenlerini çalmasıyla başladı.

Programda, sarsıntılarda ömrünü yitirenler için hürmet duruşunda bulundu, sarsıntıda yapılan çalışmaları anlatan görüntü gösterimi yapıldı.

Eğitim alanında AFAD grupları başta olmak üzere arama kurtarma çalışmalarında yer alan kamu kurum kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin arama kurtarma takımlarıyla bir ortaya gelen Vali Ali İhsan Su, sarsıntılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Geçen yıl, Diyarbakır’ın da ortalarında bulunduğu 11 ilin “asrın felaketi” olarak nitelenen sarsıntıları yaşadığını belirten Su, “Burada gördüğümüz bedelli arkadaşlarımız o gece bu saatlerde tek yürek oldu. Tüm arama kurtarma gruplarımız, vatandaşlarımız tek yürek olduk ve süratli bir çalışmayla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çaba gösterdik” dedi.

Deprem sürecinde her kurumun üzerine düşen vazifesi en güzel biçimde yapmaya çaba gösterdiğini söz eden Su, şöyle devam etti:

“Bu felaketler dünyamızda daima oluyor. Değerli olan bunlara hazırlıklı olmak. Biz de bu çerçevede vilayetimizde yalnızca AFAD ile değil başka kurumlarımızdan da arama kurtarma çalışmaları oluşturduk. Sarsıntıdan evvel de oluşturmuştuk. Onların her biri bu eğitimleri tamamlamışlardı. O kardeşlerimiz de arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Hala de yeni takımlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu biçim felaketler olabiliyor. Hazırlıklı olmak, bina stoklarımızı güçlendirmek, eğitimli işçiler bulundurmak için uğraş ediyoruz.”

Vali Su, zelzelenin yaralarının sarılması için de kalıcı konutlar başta olmak üzere birçok alanda çalışmanın aralıksız sürdüğünü aktardı.

İl Müftüsü Celal Büyük’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde dualar edildi.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al