DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Ulu Mescit’te Şadırvan Hırsızlığı

Diyarbakır’da Ulu Mescit’te Şadırvan Hırsızlığı

ABONE OL
Şubat 5, 2024 17:48
Diyarbakır’da Ulu Mescit’te Şadırvan Hırsızlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR’da tarihi Ulu Cami’nin şadırvanında abdest alan Ö.Ç.’nin astığı montunun cebinden 18 bin 200 TL, M.S.Ş.’nin montundan da bin TL çalan 2 kuşkulu tutuklandı. Polisler takımları şüphelileri, abdest alınan kısma girip namaz kılmadan ayrılanları güvenlik kameralarından tespit edip yaptığı çalışmayla yakaladı.

Olay, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’nin abdest alma kısmında iki farklı tarihte meydana geldi. Namaz kılmak için mescide gelen Ö.Ç., şadırvanda abdest almak için, içerisinde 18 bin 200 TL olan montunu askılığa astı. Bu sırada şadırvandaki 2 kuşkulu, parayı çaldı. Paranın cebinde olmadığını fark eden Ö.Ç’nin ihbarı üzerine, olay yerine Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları sevk edildi. Burada çalışma yapan takımlar, çok sayıda güvenlik ve Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kameralarını incelemeye aldı. Takımların abdest alınan kısma girip namaz kılmadan ayrılanlar üzerine yaptığı çalışmada, şüphelilerin Cebrail Ç. (50) ve Ramazan E. (69) olduğunu belirlendi.

SİVİL POLİSLER, CAMİ İÇERİSİNDE VE DIŞARISINDA TAKİP BAŞLATTI

Polis takımlarının cami şadırvanında ve dışarısında teknik takip yaptığı sırada M.S.Ş., cebinde bin TL olan montunu şadırvanın askılığına asarak abdest almaya başladı. Şüpheliler Ramazan E. ve Cebrail Ç., şadırvana yaklaşarak montun cebinden parayı aldı. Ramazan E. ve Cebrail Ç.’nin mescitten ayrıldığını gören sivil polisler, şüphelileri takip etti. Polisi fark eden ve kaçmaya çalışan Ramazan E., yakalandı. Cebrail Ç. de sokakta bulunan polisler tarafından gözaltına alındı. Ramazan E.’nin üst aramasında M.S.Ş.’ye ilişkin olan bin TL para bulundu.

Ramazan E. ve Cebrail Ç., emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al