DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kulp Kaymakamı’nın imamı darp ettiği tezlerini yalanladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kulp Kaymakamı’nın imamı darp ettiği tezlerini yalanladı

ABONE OL
Ocak 20, 2024 16:24
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kulp Kaymakamı’nın imamı darp ettiği tezlerini yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in hutbe okuma biçimini beğenmediği için imam M. K.’yı darp ettiği argümanlarına ait; “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller cuma hutbesinde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen savlarla ilgili Bakanlığımız tarafından bahisle ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi toplumsal medya hesaplarınca yapılan yorum ve tenkitler maksatlıdır” açıklamasını yaptı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde cuma namazını kılmak için Bahçelievler Mescidi’ne giden Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in hutbe okuma üslubunu beğenmediği imam M.K.’yi imam odasına çağırarak hutbe okuduğu mikrofonla darp ettiği argüman edilmişti. İmam M.K., darp raporu alarak kaymakamdan şikayetçi olmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tezlerle ilgili X hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen argümanlarla ilgili Bakanlığımız tarafından hususla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi toplumsal medya hesaplarınca yapılan yorum ve tenkitler niyetlidir. Mevzuyu yakından takip ediyoruz.”

Diyarbakır Valiliği, tezlerle ilgili isimli ve idari tahkikat başlatıldığını açıklamıştı.

Kaynak: ANKA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al