DOLAR 32,2031 -0.01%
EURO 35,0234 0.02%
ALTIN 2.521,330,84
BITCOIN 2160408-0,34%
Diyarbakır
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıhhat Çalışanlarından Eşit İşe Eşit Fiyat Talebi

Sıhhat Çalışanlarından Eşit İşe Eşit Fiyat Talebi

ABONE OL
Ocak 17, 2024 17:24
Sıhhat Çalışanlarından Eşit İşe Eşit Fiyat Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EVREN DEMİRDAŞ

DİSK’e bağlı Dev-Sağlık İş Sendikası üyesi sıhhat çalışanları, bugün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde bir ortaya gelerek basın açıklaması yaptı. Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Lideri Cebrail Akdemir, “Bu hayat pahalılığında, bu yüksek enflasyon karşısında sıhhat ve toplumsal hizmet personelleri olarak sesleniyoruz; Türkiye’nin dört bir yanından, hastanelerden, Aile Bakanlığı’na bağlı kurumlardan sesleniyoruz; artık kâfi, geçinmek istiyoruz. Artık kâfi, emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

Dev-Sağlık İş Sendikası üyeleri, bugün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde “Eşit işe eşit fiyat, insanca yaşamak istiyoruz. Ek protokol imzalansın” talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Lideri Cebrail Akdemir, şunları söyledi:

“GELECEĞİMİZİ BUNLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

“Bugün bize başka sendikaların vereceği promosyonlarla kendi geleceğimizi bunlara teslim etmeyeceğiz. Bu hayat pahalılığında, bu yüksek enflasyon karşısında sıhhat ve toplumsal hizmet emekçileri olarak sesleniyoruz; Türkiye’nin dört bir yanından, hastanelerden, Aile Bakanlığı’na bağlı kurumlardan sesleniyoruz; artık kâfi, geçinmek istiyoruz. Artık kâfi, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Artık kâfi, insanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz. Kök aylığı 7 bin 500 TL olan emeklilere resmi enflasyonun bile çok altında artış yapmak zulümdür. Öbür emeklilere kimsenin inanmadığı enflasyon kadar artırım vermek, ‘Türkiye büyüyor’ deyip emekliyi fakirleştirmek adaletsizliktir. Emeklilikte insanca yaşamak haktır. Bu şartlar altında fiyatlarımızda ve toplumsal haklarımızda uygunlaştırma için ek protokol yapılması bir muhtaçlık değil bir zorunluluktur. Ek protokol ile hem ek artırım hem de toplu iş mukavelelerinin yürürlük tarihinden kaynaklanan bu meselelerin tahlili gerekmektedir. Acil halde bakanlıkların, TÜHİS’in ve rektörlüklerin sorumluluk alarak bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Dev-Sağlık İş olarak haklarımızı alana kadar uğraşımıza devam edeceğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz. Bütün sıhhat ve toplumsal hizmet emekçilerini sendikamız çatısında birleşmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: ANKA / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al