DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anne, terör akınında kaybettiği oğlunun acısıyla yaşıyor

Anne, terör akınında kaybettiği oğlunun acısıyla yaşıyor

ABONE OL
Ocak 3, 2024 08:36
Anne, terör akınında kaybettiği oğlunun acısıyla yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne Felek Taşkaya, Diyarbakır’da 3 Ocak 2008’de dershanesinin önünde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen bombalı atakta şehit verdiği oğlu Engin’in acısıyla yaşıyor.

Merkez Yenişehir ilçesinde bir dershane önünde 16 yıl evvel askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracın PKK’lı teröristlerce patlatılması sonucu Engin Taşkaya, Rıdvan Süer, Eren Şahin Eronat, Ferhat Keyifli, Melek İpek, Mehmet ve Salih Ekinci ile veli Cengiz Kaya’nın hayatını kaybettiği, 73 kişinin yaralandığı hücum unutulmadı.

Ömürlerinin baharında büyük hayallerle gittikleri dershanede terörün amacı olan gençler, geride dinmeyen bir yürek acısı bıraktı.

O hücumda oğlu Engin’i kaybeden 7 çocuk annesi Felek Taşkaya, elinden düşürmediği fotoğrafıyla evladının yasını tutuyor.

Taşkaya, ortadan geçen yıllara karşın hiç dinmeyen acısını AA muhabirine anlattı.

O gün oğlunun dershaneye gitmek için sabah meskenden ayrıldığını belirten Taşkaya, evladını hayattan koparan terör saldırısını akşam televizyondan öğrendiğini söyledi.

Taşkaya, “Evde televizyondan dershane önünde bomba patlatıldığına dair haberi gördükten sonra oğlumu telefonla aradım ama ona ulaşamadım. Yaptığım araştırma sonrasında yaralanan oğlumun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrendim.” dedi.

Oğlunun burada yapılan ameliyatın akabinde servise alındığını anlatan Taşkaya, daha sonra yapılan müdahalelere karşın oğlunu kaybettiklerini belirtti.

“Oğluma hem annelik hem babalık yaptım”

Taşkaya, “7 yaşındayken babası öldü. Oğluma hem annelik hem babalık yaptım. Onu okula gönderdim, liseyi bitirdi. Çalışmaya gitti, kazandığı parayla dershaneye gitti. Orada bomba patlattılar, öldü.” tabirlerini kullandı.

Acısının birinci günkü üzere taze olduğunu, lisana getiren Taşkaya, evlat acısının unutulmadığını belirtti.

“İnşaatta kazandığı parayla dershane fiyatını ödüyordu”

Taşkaya, şunları söyledi:

“Bir anne olarak yüreğim yanıyor. İnsan bu acıyı ömür uzunluğu unutmaz. Oğlumu benden aldılar, o acıyı bize bıraktılar. Ömrümün sonuna kadar da bu acıyı unutmayacağım. Evlatlarını orada kaybeden öbür ailelerin de acısı birebir benim üzere. Allah hakkımızı bırakmasın. Bizim ciğerimiz nasıl yandıysa onlarınki de yansın. Elimde tek bir fotoğrafı kaldı. Tabip olmayı hayal ediyordu. İnşaatta çalışarak kazandığı parayla dershane fiyatını ödemişti, hayalleri yarım kaldı.”

Diğer çocuklarının üzülmemesi için oğlundan hatıra kalan eşyaları sakladığını anlatan Taşkaya, fotoğrafına her baktığında oğlu yeni ölmüş üzere acısının tazelendiğini belirtti.

Acılı anne Taşkaya, çocuklarından evlenenlerin farklı konuta çıktığını, tek tesellisinin yanında kalan en küçük oğlu olduğunu kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al