DOLAR 32,3277 -0.11%
EURO 34,7724 -0.07%
ALTIN 2.389,90-0,28
BITCOIN 19090301,36%
Diyarbakır
21°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dicle Elektrik Arama Kurtarma Takımı Sarsıntı Anma Merasimine Katıldı

Dicle Elektrik Arama Kurtarma Takımı Sarsıntı Anma Merasimine Katıldı

ABONE OL
Şubat 6, 2024 12:24
Dicle Elektrik Arama Kurtarma Takımı Sarsıntı Anma Merasimine Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dicle Elektrik Arama Kurtarma takımı, ‘Asrın Felaketi’ olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli zelzelenin 1’inci yıl dönümünde sarsıntılarda hayatını kaybedenler için Afad‘ın düzenlediği anma merasimine katıldı.

Dicle Elektrik dağıtım bölgesi içinde kalan Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın da etkilendiği zelzelede ağır çalışmalar yürüten Dicle Arama Kurtarma takımı zelzelenin birinci yıl dönümü vesile ile gerçekleşen anma programında yerini aldı. Diyarbakır AFAD Vilayet Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen anma programı zelzelenin gerçekleştiği saat olan 04.17’de yapıldı. Vilayet Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ve başka yetkililerin yanı sıra sarsıntıda misyon yapmış olan kurum ve kuruluşların arama kurtarma gruplarının katıldığı anma programı kurtarma ve birinci yardım araçlarının çaldığı sirenlerle başladı.

Anma merasiminde kurtarma takımlarıyla bir ortaya gelen Diyarbakır Valisi Su, bir kere daha zelzelelerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Zelzele sürecinde her kurumun misyonunu en âlâ halde yerine getirdiğini belirten Su, “Burada gördüğümüz pahalı arkadaşlarımız o gece bu saatlerde tek yürek oldu. Tüm arama kurtarma takımlarımız, vatandaşlarımız tek yürek olduk ve süratli bir çalışmayla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için uğraş gösterdik” dedi.

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda AFAD’ın uyumuyla, Diyarbakır başta olmak üzere Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Dicle Arama Kurtarma takımı, birçok hayatı kurtarırken, çok sayıda kişinin kurtarılmasında da faal rol oynadı. – DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al