DOLAR 32,2734 0.08%
EURO 34,8650 0.5%
ALTIN 2.420,391,15
BITCOIN %
Diyarbakır
21°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da depremzedelere psikososyal dayanak

Diyarbakır’da depremzedelere psikososyal dayanak

ABONE OL
Ocak 30, 2024 09:00
Diyarbakır’da depremzedelere psikososyal dayanak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki sarsıntılardan etkilenen Diyarbakır’da, Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü takımları meskenlerinde ziyaret ettikleri 158 bin 712 depremzedeye psikososyal dayanak verdi.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen Diyarbakır’da vatandaşların sarsıntı travmasını atlatmasına dayanak olmak maksadıyla Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü grupları çalışma yürütüyor.

Müdürlükte vazifeli sosyolog, psikolog, ruhsal danışman ve çocuk gelişimi uzmanlarından oluşan grup, sarsıntının akabinde Diyarbakır’da 11 bin 562 haneye ziyareti gerçekleştirdi.

Ekipler, mesken ziyaretlerinde 158 bin 712 şahsa psikososyal takviye verdi.

Kentte meskenleri yıkılan ya da ağır hasar görenler için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde kurulan konteyner kenti de ziyaret eden gruplar, zelzeleden etkilenen ailelerle teğe bir görüşüyor, çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa, AA muhabirine, sarsıntı yaraları sarılıncaya kadar alanda olacaklarını söyledi.

Yaşa, “Depremden kaynaklı yaşanan travmalarla ilgili çocuklara, bayanlara, yaşlılara, engellilere gereksinimi olan herkese ulaşmaya çalıştık.” dedi.

Ekiplerin alanda çalışması sürüyor

Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğünde misyonlu Psikososyal Takviye Sekreterya Sorumlusu Sosyolog Fırat Esmer ise alanda ferdî görüşmelere ve çocuklara yönelik aktifliklerin aralıksız devam ettiğini söyledi.

“Sosyal hizmetler olarak işimiz, son vatandaşımızın meskenine yerleşip, olağan hayatına dönmesine kadar saha çalışmamızı devam ettirmektir.” diyen Esmer, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar 11 bin 562 hane ziyareti gerçekleştirdik, 158 bin 712 vatandaşımıza psikososyal takviye verdik. 11 bin 912 vatandaşımızla da ferdî görüşme yaptık. Çocukların benlik algılarını geliştirmek, akranlarıyla olumlu bağlar geliştirmelerini sağlamak ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için farkındalık aktiflikleri yapıyoruz. Bayanlara da anne, çocuk ve üreme sıhhati, toplumsal cinsiyet üzerine eğitimler veriyoruz. Sarsıntının olumsuz tesirlerini gidermek için vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ferdi görüşmeler yapıyoruz.”

Depremin birinci gününden itibaren takımların kendilerine her türlü dayanağı verdiğini belirten Büyük, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al