DOLAR 32,3680 0.02%
EURO 34,8070 0.01%
ALTIN 2.394,73-0,08
BITCOIN 19196372,60%
Diyarbakır
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler Gara şehitlerini anma yaptı

Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler Gara şehitlerini anma yaptı

ABONE OL
Şubat 10, 2024 13:12
Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler Gara şehitlerini anma yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR’da evlat nöbeti tutan aileler, terör örgütü Pkk‘nın çeşitli tarihlerde kaçırıp alıkoyduğu 13 kişiyi Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit ettiği olayın yıl dönümünde anma yaptı. Aileler ismine konuşan Ayşegül Biçer, “Hain alçak terör örgütü her vakit yaptığı üzere 10 Şubat 2021’de de anne yüreklerine ateş düşürdü” dedi.

Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019’da Diyarbakır‘da HDP Vilayet Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 374 ailenin 1622 gündür sürdürdüğü harekette bugüne kadar 49 aile çocuklarına kavuştu. Aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 10 Şubat 2021’de düzenlenen ‘Pençe-Kartal 2 Operasyonu sırasında, çeşitli tarihlerde kaçırılıp alıkonulan 8’i asker, 2’si polis, 3’ü ise sivil toplam 13 kişinin, Irak’ın kuzeyinde Gara bölgesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle anma yaptı.

‘TERÖR ÖRGÜTÜ HER VAKİT YAPTIĞI ÜZERE ANNE YÜREKLERİNE ATEŞ DÜŞÜRDÜ’

Aileler ismine konuşan Ayşegül Biçer, Diyarbakır anne ve babaları olarak şehitler için bir ortaya geldiklerini söyledi. Biçer, “Vahşice katledilen Gara şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Buradan bir kere daha diyoruz ki şehitler ölmez, vatan parçalanamaz. Hain alçak terör örgütü her vakit yaptığı üzere 10 Şubat 2021’de de anne yüreklerine ateş düşürdü. O yüzden bugün biz de Diyarbakır anne ve babaları olarak buradan şehitlerimizi bir defa daha anıyor, ailelerine bir defa daha sabırlar diliyoruz. Diyarbakır’ın anne ve babaları olarak çabucak hemen hepimizin Kürt olduğunu bir defa daha lisana getiriyoruz. Kürtlerin savunucusu olduğunu söyleyen HDP, artık farklı isimle mecliste olabilir. Fakat her vakit hain ve alçak olduğunu tekraren gördük. Buradan bir sefer daha onları şiddetle kınadığımızı lisana getiriyoruz. Diyarbakır anne ve babaları olarak kararlılığımızla sürdürdüğümüz evlat nöbetimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Zira biz bu nöbete başladığımız günden beri PKK’da çöküş ve süratli dönüşler başladı. Bu efor sayesinde 49 annemiz ben de dahil olmak üzere evladımıza kavuştuk. Evladına kavuşan hiçbir anne baba burayı terk etmedi. Zira bizim davamız terörle gayret ve sonuna kadar da bu terörle çabayı sürdüreceğiz. Otura otura kazanacağız, PKK’yı anneler bitirecek” dedi.

Açıklama, Gara şehitlerinin isimlerinin okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al