DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Diyarbakır
36°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Kız Çocuğunun Fotoğrafını Çektiği Savıyla Bıçaklanan Kişinin Vefat Davası

Diyarbakır’da Kız Çocuğunun Fotoğrafını Çektiği Savıyla Bıçaklanan Kişinin Vefat Davası

ABONE OL
Ocak 16, 2024 13:24
Diyarbakır’da Kız Çocuğunun Fotoğrafını Çektiği Savıyla Bıçaklanan Kişinin Vefat Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR’da, kız çocuğu G.S.’nin (12) fotoğrafını çektiği argümanıyla bıçaklanıp dövülen, yaralı halde sokaklarda gezdirilip, hayatını kaybeden fakat yanlış kişi olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan’ın (40) vefatına ait 2’si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada 3’üncü duruşma görüldü. Savcı, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti, mahkeme, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedip, karar duruşmasını 30 Nisan’a erteledi.

Olay, 3 Nisan 2022’de, Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda meydana geldi. Parkta oturan kız çocuğunun fotoğrafını çektiği argüman edilen Ergün Arslan, bir kümenin bıçaklı saldırısına uğradı. Daha sonra dövülüp, yaralı halde sokaklarda gezdirilen Arslan, kan kaybından öldü. Çalışma başlatan polis, güvenlik imgelerinden 7 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Soruşturma sürerken, kız çocuğu G.S. ile annesi N.S.’nin tabirine başvuruldu. G.S.’ye Ergün Arslan’ın fotoğrafı gösterilip, fotoğrafını çeken kişi olup olmadığı soruldu. G.S., fotoğrafı çeken kişinin diğeri olduğunu söyledi. Yaralı halde gezdirilmesi imgelere de yansıyan Ergün Arslan’ın otopsi raporunda, “Koltuk altında bıçak yarası, her iki kalçada derin bıçak yarası, darp sonucu ağzındaki dişlerin yerinde olmadığı, burunda, dudakta ağır kanama, burunda çok morarma, sol diz altında yaralanmaya bağlı morarma ve kanama, bedende çok yaygın kan bulaşması” sözleri yer aldı. Şüphelilerden S.D. (16), E.H.T. (16) ve B.E. (23) tutuklandı, 3’ü isimli denetimle 4 kuşkulu ise hür bırakıldı.

6 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar S.D., E.H.T. ve B.E. ile tutuksuz 3 sanığın zaten gelişen olayda daha sonra fikir ve hareket birliği içinde hareket ettikleri belirtildi. Sanık S.D.’nin elindeki bıçakla Ergün Arslan’ı bıçakladığı, öbür sanıkların da tekme ve tokatla Arslan’ı dövüp öldürülmesine neden oldukları için ‘Kasten öldürme’ hatasından farklı ayrı cezalandırılmaları istendi. 5’i 18 yaşından küçük, 6 sanık için müebbet mahpus cezası istendi. E.H.T., birinci duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasında, sanıkların tümü, Ergün Aslan’ın eşi Azize ve kardeşi Süleyman Arslan ile sanıkların yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanıklar hakkında mütalaasını tekrar etti, 2 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz 4 sanığın da tutuklanmasını talep etti. Mahkeme lideri, argüman makamının mütalaasını sanıklara sorarak kelam hakkı verdi. Sanıklar hatasız olduklarını söyledi.

‘6 KİŞİ DE İŞTİRAKLİ OLARAK HAREKET ETTİ’

Heyet, S.D. ile B.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, karar duruşmasını 30 Nisan’a erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al