DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364200,85%
Diyarbakır
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu Açıldı

Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu Açıldı

ABONE OL
Ocak 22, 2024 19:36
Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır‘da, Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Meskeni açıldı

DİYARBAKIR – Diyarbakır‘da onarımı tamamlanarak Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu’na dönüştürülen Şehzadeler Konağı, Sezai Karakoç’un doğum gününde açıldı.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın onarım çalışmalarını tamamladığı Şehzadeler Konağı, Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu’na dönüştürüldü. Diyarbakırlı ünlü şair Sezai Karakoç’a ilişkin özel eşyaların ve kitaplarının da bulunduğu müzede ayrıyeten edebi etkinlikler de yapılacak.

Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Konutu’nun açılışını yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, “İlimizde her alanda değerli hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Diyarbakır Valiliği olarak. Eğitimde, tarımda, sıhhatte, altyapı ve üstyapıda hizmetlerimize devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kıymetli hizmetlerin bir kalemini de tarihi yapıtlarımızın onarımı oluşturuyor. Vilayetimizde tarihi yapıtlarımızın onarımında da çok değerli aralıklar kat ettik. UNESCO Dünya Kültür Mirası’na girmiş iki yapıtımız var. Birisi Hevsel Bahçeleri, başkası ise Diyarbakır Surları. Diyarbakır Surları’nda 98 adet burç var. Bunun 33 adedinin tamirini gerçekleştirdik. 33’ünün ise tamiri devam ederken, 32’si ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Sezai Karakoç’un vatandaşların gönül dünyasına ışık tutan kıymetli mütefekkirlerden biri olduğunu söz eden Su, “Tarihi yapıtlarımız olduğu üzere tarihi şahsiyetlerimiz de var. Diyarbakır birçok tarihi şahsiyete mesken sahipliği yapmış kıymetli bir ilim merkezidir. Bunlardan biri de ismine açılışını yaptığımız Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evimizdir. Sezai Karakoç, ki bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda yetişmiş ve bugün gönül dünyamıza ışık tutan değerli mütefekkirlerimizden biri. Kendisini rahmetle yad ediyorum. Faaliyete geçilen yer, tarihte Şehzadeler Konağı olarak yapılmış. Şu anda burası belediyemize verilmiş, biz de belediye olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan aldığımız ödenekle buranın tamiratını gerçekleştirdik” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al