DOLAR 32,2770 0.04%
EURO 34,7213 -0.07%
ALTIN 2.403,220,14
BITCOIN 2030088-0,50%
Diyarbakır
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da terör mağduru aileleri ziyaret eden Vilayet Jandarma Kumandanı ve Vilayet Emniyet Müdürü açıklamalarda bulundu

Diyarbakır’da terör mağduru aileleri ziyaret eden Vilayet Jandarma Kumandanı ve Vilayet Emniyet Müdürü açıklamalarda bulundu

ABONE OL
Ocak 25, 2024 13:00
Diyarbakır’da terör mağduru aileleri ziyaret eden Vilayet Jandarma Kumandanı ve Vilayet Emniyet Müdürü açıklamalarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR Vilayet Jandarma Kumandanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya Diyarbakır‘da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti. Tümgeneral Yıldırım, “2023’te Diyarbakır‘da teröre çıkan sayı sıfırdır. Terörün her türlüsüne biz karşıyız. 374 ailemiz var. Hepsiyle tek tek ilgileniyoruz. Allah’ın müsaadesiyle tüm evlatları size kavuşturacağız. 49 anneye evladını kavuşturduk. Örgütün hali kalmadı. Bitme noktasına geldi” dedi.

Diyarbakır Vilayet Jandarma Kumandanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP binası önünde oturma aksiyonu yapan aileleri ziyaret etti. Yıldırım ve Kaya, 1606 gündür nöbet tutan ailelerle tek tek görüşerek bir mühlet sohbet etti. Ziyaretin akabinde açıklamalarda bulunan Tümgeneral Yıldırım, 2023’te terör örgütüne Diyarbakır‘dan iştirakin olmadığını belirterek, “Dün bir kızımızı getirdik. Umudunuzu hiçbir vakit yitirmeyin. Bizler sizlerle beraberiz. Başımızın üstünde yeriniz var. Sizlerle bir arada adım atacağız. Allah’ın müsaadesiyle Diyarbakır anneleri ağlamayacak. Diyarbakır’ımızda bir huzur ortamı var. Hepimiz tıpkı huzur ortamında yaşıyoruz. Bu ortamın devam etmesini istiyoruz. Sizler hepiniz benim annemsiniz, sizleri seviyoruz. Örgüt şu anda bozulma noktasına geldi. Şu anda dağılıyor. Sizlerle bir arada o evlatlara ulaşalım. Daima bir arada o çocukları getireceğiz. Siz üzülmeyin. Diyarbakır annelerinin gözünde yaş istemiyorum. Biz uğraşımızı yapacağız. Devletimiz çok büyük, bunun farkına varın. Bu şanlı devlet, bu millet el ele vereceğiz bu hainlere müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘ÖRGÜTÜN HALİ KALMADI, BİTME NOKTASINA GELDİ’

Terör örgütünün bitme noktasına geldiğini belirten Tümgeneral Yıldırım, “Tüm ünitelerimize birlikte çocuklarımızı getireceğiz. Allah bu ülkede anneleri ağlatmasın. Bu örgütü sıfır noktasına aslında getirdik. Bu ülkede sıfırlara indiler. Sizler sayesinde düzgünce dağılacak. Örgüt sizlerin bu güçlü iradenizi son buldurmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Sizler bizim için bir dava adamısınız. Davanızın yolunda devam edeceksiniz. Haklı davanızın peşinden koşun ki öteki Diyarbakır anneleri ağlamasın. Bu çocuklar yalnızca sizin çocuklar değil. Diyarbakırlıların tamamının çocuğu, hepsi bizim evladımız. Hiçbirine bir şey olmasın. Yüreğimiz o biçimde yanmasın. Ben buraya geliyorum kendi konutuma gelmiş üzere memnun oluyorum. 2023’te Diyarbakır’da teröre çıkan sayı sıfırdır. Diyarbakır’ımız teröre artık dayanak vermiyor. Terörün her türlüsüne biz karşıyız. 374 ailemiz var. Hepsiyle tek tek ilgileniyoruz. Allah’ın müsaadesiyle tüm evlatları size kavuşturacağız. 49 anneye evladını kavuşturduk. Örgütün hali kalmadı. Bitme noktasına geldi” tabirlerini kullandı.

‘KÖKLERİNİ KAZIMAKTA KARARLIYIZ’

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da şunları söyledi:

“Sizin o kocaman yürekleriniz devletin gücüyle birleştikten sonra bırakın bölücü hain terör örgütünü hiçbir güç karşımızda duramaz. Meslek hayatım boyunca bu hain örgütün açmış olduğu çok acı kıssalara şahit oldum. Bu çadırda da teğe bir tanıklık ediyorum. İnşallah bu gözyaşınız diner. Evlatlarınıza sağ salim kavuşursunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın da dediği üzere ‘Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar biz bu terörü bitirmede azimli ve kararlıyız. İnşallah sonları geldi. Devletimiz milletimiz hoş günlere kavuşacak. Diyarbakır başta olmak üzere ülkemizde huzur ve refah kenti olacak. Buna yürekten inanıyoruz. Biz her daim sizlerle birlikteyiz. Yan yanayız omuz omuzayız. Bu uğraş çok manalı. Büyük bir yürek göstererek devletimizin yanında oldunuz. Hainlerin karşısında durdunuz. Engelli, hasta demeden çocuklarımızı dere kenarından köylerden, hayvan otlatırken kaçıran bir ihanet şebekesiyle karşı karşıyayız. Köklerini kazımakta kararlıyız. Kâfi ki sizler bize moral ve takviye verin. Bir ve birlikte olalım. Bu millet kenetlendikten sonra inşallah devletimizde ebediyen terör bir daha dönmesin. Analar ağlamasın babalar evlat hasreti çekmesin. Bayrağımız göklerde ebediyen dalgalansın. Devletimiz baki olsun. Milletimiz memnun ve huzurlu olsun.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al