DOLAR 32,2395 -0.03%
EURO 34,8599 0.44%
ALTIN 2.425,371,36
BITCOIN 20103560,02%
Diyarbakır
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Zelzele Konutları Tamamlanmaya Devam Ediyor

Diyarbakır’da Zelzele Konutları Tamamlanmaya Devam Ediyor

ABONE OL
Ocak 24, 2024 09:12
Diyarbakır’da Zelzele Konutları Tamamlanmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR’da, Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) tarafından yapılan 6 bin 40 zelzele konutunun inşaat çalışmaları devam ediliyor. Konutlardan 242’si tamamlanırken, bitme etabına gelen 581 konut da ay içerisinde teslime hazır hale getirilecek. Süreksiz Konaklama Merkezi’ndeki konteynerlerde yaşayan 510 aileden hak sahibi olanlar konutlarına geçmeyi beklerken, depremzedelerden Ajda Yaşar (41) “İhtiyaçlarımız karşılanıyor lakin konteyner küçük, 5 bireyiz, çok güç. Toplu konutların da bir an evvel çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen sarsıntılardan etkilenen Diyarbakır’da, 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı. 5 bin 442 bina da ağır hasar gördü. Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) tarafından, depremzedeler için Bağlar ilçesine bağlı kırsal Oğlaklı Mahallesi’nde 6 bin 40 konuttan oluşan zelzele konutlarının imali sürüyor. Konutlardan 242’si tamamlanırken, bitme evresine gelen 581 konut da ay sonuna kadar teslime hazır hale getirilecek. Zelzeleden etkilenenler için Kayapınar ilçesinde kurulan Süreksiz Konaklama Merkezi’ndeki konteynerlerde yaşayan 510 aileden hak sahibi olanlar, konutlarına geçmeyi bekliyor.

‘BİR AN EVVEL KONUTUMUZA GEÇMEYİ BEKLİYORUZ’

Kayapınar ilçesindeki Süreksiz Konaklama Merkezi’ndeki konteyner kentte kalan ailelerden Fatma Kaya Güneş (30), bir an evvel meskenlerine geçmeyi beklediklerini söz ederek, “Biz Bağlar’da bulunan Eşref 4 Apartmanı’nda oturuyorduk. Konutumuz birinci başta ağır hasarlıydı, sonra yıkıldı. Sarsıntının akabinde birinci günlerde akrabalarımızın konutunda birkaç gün kaldık. Sonra sorunlar yaşayınca oradan çıktık. Sağ olsun devletimiz yurtları depremzedeler için açınca biz de KYK yurduna geçtik. 4 ay boyunca KYK yurdunda kaldık. Ondan sonra depremzedeler için yapılan konteyner kente geldik. Aylardır buradayız, Allah devletimizden razı olsun. Burada genel olarak gereksinimlerimiz karşılanıyor lakin hiçbir şey insanın kendi daimi kalacağı konut üzere olamaz. Burada rastgele bir sorunumuz yok. Zelzeleden evvel rehabilitasyon merkezinde öğretmen olarak çalışıyordum. Zelzeleden sonra tertibimiz değiştiği için işsiz kaldım. Şu anda çocuğumu burada inançlı bir yer olmadığı için bırakamadığım için çalışamıyorum, bu hususta da mağduruz. Meskenimiz olursa tertibimiz de olur ve her şey yerine gelecek. Yapılacak TOKİ’lerde de mesken sahibi olduğum için hak sahibiyim. E-devlet sisteminden baktığımız vakit yalnızca kabul yazısını görüyoruz, onun dışında rastgele bir bilgilendirme yok. Ben ve buradaki bütün mağdur aileler, bir an evvel TOKİ konutlarının teslim edilmesini bekliyoruz. Bu açıdan biraz daha devletimizden yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

‘KONTEYNER KÜÇÜK, ÇOCUKLARIM DERS ÇALIŞAMIYOR’

Konteyner kentte 3 çocuğu ve eşiyle birlikte kalan Ajda Yaşar (41), “Evimiz zelzelede acil yıkılması gerekenler ortasındaydı. Diclekent’te bulunan Abdullah Apartmanı’nda oturuyorduk, binamız yıkıldı. Zelzeleden sonra 1-2 günlüğüne bir petrol istasyonunun mescidinde kaldık, akabinde KYK yurduna geçip orada kaldık. Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde konteyner kente geldik. Burada tüm gereksinimlerimiz karşılanıyor, fakat burada hayat sahiden de çok sıkıntı. Konteyner küçük, 5 bireyiz, çok sıkıntı. Toplu konutların da bir an evvel çıkmasını istiyoruz. 3 çocuğum da öğrencidir, burada zorluk çekiyoruz. Ders çalışmaları zahmetli, kütüphane açılmış lakin öteki saatlerde evdedir. Yer yok, çocuklarımın ders çalışması için alan yaratamıyoruz. Bu türlü bekliyoruz. Hak sahibiyiz, bekliyoruz. Bir an evvel çıksa da oraya geçsek uygundu. Zira kış geldi, hayat kaideleri burada biraz daha güç olacak” tabirlerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al