DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364200,85%
Diyarbakır
33°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakırlı Ramazan Hoca İstanbul’da Bıçaklandı

Diyarbakırlı Ramazan Hoca İstanbul’da Bıçaklandı

ABONE OL
Şubat 5, 2024 13:24
Diyarbakırlı Ramazan Hoca İstanbul’da Bıçaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOSYAL medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta evvel paylaştığı imajda, tarikatlarla ilgili söylediği kelamlardan ötürü iş yerine gelen birtakım bireyler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi’nde Ramazan Pişkin’e ilişkin çay ocağında meydana geldi. Pişkin’in bıçaklandığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Polis takımları etrafta güvenlik tedbiri aldı. Birinci müdahalesi sıhhat grupları tarafından olay yerinde yapılan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pişkin yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Polis, olayın akabinde kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Pişkin’in cenazesi otopsi süreçlerinin akabinde yakınlarına teslim edilerek, Diyarbakır’a getirildi. Pişkin’in cenazesi kılınacak namazın akabinde defnedilecek.

‘GELİYORLAR MAALESEF BİZİ BURADA RAHATSIZ EDİYORLAR’

Şüphelinin yakalanması için polisin yaptığı çalışma sürerken, toplumsal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak paylaşımlar yapan Pişkin’in 2 hafta evvel yayınladığı imaj ortaya çıktı. Pişkin, imajlarda tarikatlarla ilgili söylediği kelamlar nedeniyle rahatsız edildiğini belirterek, “Benim üzerimde ağır bir kampanya var maalesef. İsmi değerli değil. Kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan mahrum beşerlerle benim hiçbir münasebetim olamaz. Ne dünyada ne ahirette. Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişim. Bidat ve hurafeler var. Maalesef rant kapılarına dönmüş. Mutlak manada hepsi değil. Genel manada sıkıntıdırlar. Uyutma siyaseti var. Bunu daima söylüyoruz. Topyekun hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük birtakım güzel hoca ve şeyhlerimiz var. Fakat genel olarak tarikatlarda bidat ve hurafeler doludur. Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur. Sizi bağlar. İslam’ın, Kuran’ın bir kesimi değildir. Mezhep üzere bir yorumdur sizi bağlar. Biz topyekun alıp topyekun da atmıyoruz. Kimseye bir küfür ve hakaretimiz de olmamıştır. Kimseden bir endişemiz da yoktur. Hoş bir lisanla söylüyoruz. Ben bu yola büyük Allah’la geldim. Hiç kimseden kaygım yok. Maalesef benim dükkanıma kendini bilmez birtakım beşerler geliyor. Cahiller Allah onları hidayet etsin. Geliyorlar burada ortalığı karıştırıyorlar. Biz de diyoruz; arkadaşlar bu mevzuyu kapatalım, ya sükunetle oturalım yahut lütfen dağılalım. Ortalığı karıştırıcı, provokatif aksiyonlar yapmayalım. Geliyorlar maalesef burada bizi rahatsız ediyorlar. Yapmış olduğun yanlışların hesabını nasıl vereceksin kıyamet gününde. İki elim yakanıza yapışacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al