DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Şehit Edildiği Gün Anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Şehit Edildiği Gün Anıldı

ABONE OL
Ocak 23, 2024 12:00
Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Şehit Edildiği Gün Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 23 yıl evvel teröristlerce düzenlenen silahlı hücumda şehit olan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan‘a ait, “Rahmetli müdürümüzün memleketi Sakarya’da da misyon yaptım. Bugünkü tazeliğiyle o acı, her yıl hem Sakarya’da hem de Diyarbakır’da paylaşılmaktadır. Sokakta müdürümüzün bilhassa o jenerasyon ortasında çok sevildiğini gördüm” dedi.

Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda 24 Ocak 2001’de düzenlenen silahlı atakta Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile müdafaa polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy şehit oldu. Vazifesi boyunca kentteki huzuru en üst düzeye çıkaran Okkan, herkesin gönlünde taht kurdu. Diyarbakırspor’un Harika Lig’e yükselmesinde efor sarf eden Okkan, o periyot kulübün idaresi tarafından da ‘onursal başkan’ ilan edildi. Hain hücum sonrası Emniyet Müdürlüğü’nce Okkan ve 5 mesai arkadaşının şehit olduğu caddeye fotoğraflarının bulunduğu anıt yapıldı. Bu anıt, bilhassa Okkan ve arkadaşlarının şehit edildiği gün olan 24 Ocak’ta ziyaretçi akınına uğruyor.

‘ÇOK ACI, HAİN VE KAHPECE BİR SALDIRI’

DHA muhabirine konuşan Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ali Gaffar Okkan’ın çok acı, hain ve kahpece bir atak sonucu şehit olduğunu söyledi. Kaya, “Onun bu biçimde katledilmesi hala hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Merhum müdürümüz insan haklarına hürmet çerçevesinde hukukun üstünlüğünü baz alarak devletimizin, ülkesi ve milletiyle parçalanamaz bütünlüğüyle şehit oldu. Biz de tıpkı ocaktan, tıpkı polis akademisinden yetişen polis müdürleri, amirleri olarak onun açtığı çizgide tıpkı azim ve kararlılıkta, onu örnek alarak, yolumuza devam etmekteyiz. Bizim için de devletimizin birliği ve milletimizin bütünlüğü, her şeyin öncesinden gelir. Tıpkı vakitte halkımızın can, mal ve namus güvenliğini korumak da bizim asli vazifelerimiz ortasında. Olağan her şey sonuçta huzurun sağlanmasına bağlı. Bu manada şehitlerimizin ve gazilerimizin vermiş olduğu emekler sayesinde, bu gerimde görmüş olduğunuz şehitlerimizin aziz canlarını bu vatan uğruna feda etmeleri, gazilerimizin fedakarlıkları sonucunda bugünlere kavuştuk” dedi.

‘BİRÇOK ÇOCUĞUN İSMİ, ALİ GAFFAR OLDU’

Diyarbakır’ın şu an bir huzur kenti olduğunu lisana getiren Kaya, “Bu huzurun sağlanması için çalışan bütün çalışanımız büyük özveri ve çaba içerisindeler. Bu huzur ve inanç ortamını da daha da artırarak devam etme kararlığındayız. Merhum müdürümüzün memleketi Sakarya’da da misyon yaptım. Bugünkü tazeliğiyle o acı, her yıl hem Sakarya’da hem de Diyarbakır’da paylaşılmaktadır. Sokakta müdürümüzün bilhassa o kuşak ortasında çok sevildiğini gördüm. O tarihlerde doğmuş birçok çocuğun isminin Ali Gaffar olduğunu gururla müşahede ettim. İnşallah ülkemiz terörle vermiş olduğu imtihanı artık kazandı diye umut ediyoruz. Bu çok olağanüstü hissedilmekte. İnşallah acı günler, terör, ebediyen bu vatan topraklarına geri dönmez, birliğimiz, kararlığımız ve kardeşliğimiz daim olur. Devletimiz, ebediyen ve dünya var hayli payidar olur. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnettarlığımı tabir ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al