DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770,92%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Ergün Arslan’ın vefatına ait davada 2 sanığın tutukluluğu devam ediyor

Diyarbakır’da Ergün Arslan’ın vefatına ait davada 2 sanığın tutukluluğu devam ediyor

ABONE OL
Ocak 16, 2024 14:00
Diyarbakır’da Ergün Arslan’ın vefatına ait davada 2 sanığın tutukluluğu devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİYARBAKIR’da, kız çocuğu G.S.’nin (12) fotoğrafını çektiği teziyle bıçaklanıp dövülen, yaralı halde sokaklarda gezdirilip, hayatını kaybeden lakin yanlış kişi olduğu ortaya çıkan Ergün Arslan’ın (40) vefatına ait 2’si tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada 3’üncü duruşma görüldü. Savcı, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etti, mahkeme, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedip, karar duruşmasını 30 Nisan’a erteledi.

Olay, 3 Nisan 2022’de, Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda meydana geldi. Parkta oturan kız çocuğunun fotoğrafını çektiği sav edilen Ergün Arslan, bir kümenin bıçaklı saldırısına uğradı. Daha sonra dövülüp, yaralı halde sokaklarda gezdirilen Arslan, kan kaybından öldü. Çalışma başlatan polis, güvenlik imgelerinden 7 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Soruşturma sürerken, kız çocuğu G.S. ile annesi N.S.’nin tabirine başvuruldu. G.S.’ye Ergün Arslan’ın fotoğrafı gösterilip, fotoğrafını çeken kişi olup olmadığı soruldu. G.S., fotoğrafı çeken kişinin diğeri olduğunu söyledi. Yaralı halde gezdirilmesi manzaralara de yansıyan Ergün Arslan’ın otopsi raporunda, Koltuk altında bıçak yarası, her iki kalçada derin bıçak yarası, darp sonucu ağzındaki dişlerin yerinde olmadığı, burunda, dudakta ağır kanama, burunda çok morarma, sol diz altında yaralanmaya bağlı morarma ve kanama, bedende çok yaygın kan bulaşması tabirleri yer aldı. Şüphelilerden S.D. (16), E.H.T. (16) ve B.E. (23) tutuklandı, 3’ü isimli denetimle 4 kuşkulu ise özgür bırakıldı.

6 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar S.D., E.H.T. ve B.E. ile tutuksuz 3 sanığın bizatihi gelişen olayda daha sonra fikir ve aksiyon birliği içinde hareket ettikleri belirtildi. Sanık S.D.’nin elindeki bıçakla Ergün Arslan’ı bıçakladığı, öbür sanıkların da tekme ve tokatla Arslan’ı dövüp öldürülmesine neden oldukları için ‘Kasten öldürme’ hatasından farklı ayrı cezalandırılmaları istendi. 5’i 18 yaşından küçük, 6 sanık için müebbet mahpus cezası istendi. E.H.T., birinci duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasında, sanıkların tümü, Ergün Aslan’ın eşi Azize ve kardeşi Süleyman Arslan ile sanıkların yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanıklar hakkında mütalaasını tekrar etti, 2 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz 4 sanığın da tutuklanmasını talep etti. Mahkeme lideri, argüman makamının mütalaasını sanıklara sorarak kelam hakkı verdi. Sanıklar hatasız olduklarını söyledi.

‘6 KİŞİ DE İŞTİRAKLİ OLARAK HAREKET ETTİ’

Heyet, S.D. ile B.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, karar duruşmasını 30 Nisan’a erteledi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

HABERBurak EMEK DİYARBAKIR, (DHA)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al