DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22473171,29%
Diyarbakır
33°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van’da çocukları dağa kaçırılan aileler aksiyonlarına devam ediyor

Van’da çocukları dağa kaçırılan aileler aksiyonlarına devam ediyor

ABONE OL
Ocak 18, 2024 11:12
Van’da çocukları dağa kaçırılan aileler aksiyonlarına devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van‘da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) vilayet başkanlığı önündeki aksiyonlarına bu hafta da devam etti.

Menekşe Sokak’ta bir ortaya gelen aileler, “Evlat nöbetindeyiz”, “Artık kâfi, yakamızdan düşün”, “Şehidime dokunma, onlar bize emanet”, “Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak” ve “Van anneleri evlat nöbetinde” yazılı dövizler taşıdı.

Terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak DEM Parti Vilayet Başkanlığı binasının önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarına teslim olmaları davetinde bulundu.

Kızının 2012’de kaçırılarak dağa götürüldüğünü belirten Nazlı Sancar, annelerin evlatlarına kavuşmasıyla umutlarının arttığını söyledi.

Eyleme kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Sancar, “49 evladımızı terör örgütünün elinden kurtardık. Her hafta yeni bir umutla buraya geliyoruz. Van’da, Diyarbakır’da ve Ankara’da uğraş veren bir anneyim. HDP ismini değiştirse bile enselerinden inmeyeceğim. Umutlarımız gitgide artıyor. Biz yalnızca burada hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımızın ellerine silah veriyorlar ve hayatlarını karartıyorlar.” diye konuştu.

Saliha Mert ise oğlundan 8 yıldır haber alamadığını söz ederek, “Artık kan dökülmesin, biz yalnızca evlatlarımızı istiyoruz. Oğlum artık meskenine gel. Sen de devlete teslim ol. Kardeşlerin seni soruyor ve görmek istiyor. Lanet olsun bunlara, isim değiştiriyorlar lakin ellerindeki kan hala tıpkı.” dedi.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al